miratiirikainen

Kaikki blogit puheenaiheesta Radio

Kankkulan kaivolla

Radio oli voimissaan 1960-luvulla. Silloin Yleisradion viihteen lippulaiva Kankkulan kaivolla -ohjelma teki ainakin meikäläiseen koulupoikaan lähtemättömän vaikutuksen. Mitä moninaisimpia asioita heitetään yhä Kankkulan kaivoon.

Kankkulan isän, Antero Alpolan, syntymästä tulee sunnuntaina (19.2.2017) kuluneeksi sata vuotta. Sen kunniaksi on julkaistu ensi kerran Alpolan jo 1980-luvun lopulla kirjoittamien muistelmien toinen osa (Aamukahvilta Kankkulan kaivolle, Recallmed Oy).

Suomalaisesta musiikkiskenestä

Jatketaas hieman eiliseen facebookpäivitykseeni liittyen. Kaikkihan lähti siitä, kun vapaan tahtoni vastaisesti jouduin kuuntelemaan hetken Suomipoppia taimitänäitänyt on, ja sattui tulemaan Arttu Wiskarin uusi "hitti" ilmeisesti. Tää kertoi Satun valkkareista ja alkkareista, ja oli jo kuitenkin asteen parempi mitä se rintamaitorallatus....mutta aika vähissä idea tässäkin. Myönnän, pikkunen katkeruuden kalkki nousi taas kerran. VOI VITTU MITÄ PASKAA radiot soittaa, kun vaan on saatua NIMEÄ ja KONEISTO takana.

Hyvä retroradioasema

Mikäli kotimaan radion musatarjonta välillä hieman kyllästyttää tai kaipaat retromusiikkia taustalla (silloin kun teet työtä tietokoneellasi), niin tässä vinkki idästä: www.radiopobeda.ru 

Mediapersoonat mediakritiikissä

Miksi aiheeton kritiikki tuntuu pahalta? Sanotaahan Suomessa, että 'se koira älähtää johon kalikka kalahtaa'. Pitää tietenkin ymmärtää ero kritiikin ja kunniaaloukkaavan mahdollisesti herjaavan ja uhkaavan viestinnän välillä.

Ylen tärkeä Yle täyttää 90 vuotta

# Yleisradio juhlii 9.9. 90-vuotista toimintaansa. Kyseessä on julkisen hallinnon radio- ja tv-yhtiö, jollaisia on kaikissa sivistyneissä demokratioissa. Yleisradion toimintaa valvoo hallintoneuvosto, jossa kaikki poliittiset puolueet ovat edustettuina. Minkäänlainen yksipuolinen propaganda ei siis saa tulla Ylessä kuuloonkaan. Tarvitaan aina vastaväitteitä ja keskustelua. Toimittajien pitää etsiä totuutta kuin tullin huumekoira. Elämmehän sananvapauden mallimaassa.

 

Ylen ensimmäinen radiolähetys 9.9.1926

Radio lievittää yksinäisyyttä

Kiitos kaikille suomalaisille radiokanaville, koska radion merkitys yksinäisyyttä lievittävänä mediana on tosi suuri. Yksinäisyyttä lievittävä vaikutus tulee suorista radiojuonnoista ja hyvästä musiikista. Kiitos vaan! 

smiley

T. Kimmo Hoikkala

PS. Sama videopuheena: 

https://www.facebook.com/kimmo.hoikkala/videos/vb.100001091109503/106433...

Muistojen bulevardi

Mikäli, radiokuuntelijana, kaipaat jotain muuta kuin englanninkielistä nykymusaa tai tekoletkeätä juontamista niin tässä kolme vinkkiä niille, jotka eivät ole vielä löytäneet perille. Tuo Yle Yksi-kanavan Muistojen bulevardi on siitä paras, että se tulee jokaikisenä arkipäivänä kello yhdeksestä kymmeneen:

Julkaise syötteitä