miratiirikainen

Kaikki blogit puheenaiheesta Linux

Ubuntu-työpaja: easy computer using and recycling workshop in Hämeenlinna

Tervetuloa oppimaan ilmaisesta ja turvallisesta tietokoneen käyttöjärjestelmästä työpajaan toukokuussa 2018!

Welcome to learn about a free and secure computer operating system in a workshop in May 2018!

 

Minä järjestän ilmaisia ja avoimia oppitunteja Ubuntu-ohjelmistosta, jonka voi asentaa melkein mihin tahansa tietokoneeseen.

I will give free and open lectures of Ubuntu software that you can install on almost any computer.

Android-tietokone

Android on kaikkein yleisin Linuxin levitysversio ja jos se laskettaisiin itsenäiseksi käyttöjärjestelmäksi, se olisi kaikkein yleisin käyttöjärjestelmä. Pelkästään tänä vuonna Android-älypuhelimien myynti on noin 1,25 miljardia IDC:n mukaan. Linux on kuitenkin ollut yleisin käyttöjärjestelmä jo yli vuosikymmenen. Se löytyy suurimmasta osasta laitteita, joissa on verkkoliitäntä, kuten äly-TV, ADSL-reititin, langaton WiFi-tukiasema, WiFi-liitäntäinen tulostin jne.

Vanhaan Windows- tai MacOS X -tietokoneeseen kannattaa asentaa Ubuntu MATE

Päivitys helluntaina 2018: oppimateriaalin kotisivut toistaiseksi osoitteessa http://akutalikka.kapsi.fi/ubuntumate-kesa2018/

*******

Päivitys torstaina 17.5.2018: katso myös julkaisu oppimateriaalista Ubuntu MATEn käyttöönottamiseksi sivulta https://fuug.fi/2018/ubuntu-mate-kayttojarjestelman-peruskayton-oppimateriaali/

*******

Red Hat Forum 2014 Helsingissä

Tämän vuoden Red Hat Forum oli 11. 6. Finlandia-talossa. Paikalla oli noin pari sataa osallistujaa ja erästä esiintyjää haastateltiin IT-viikkoon, Näin Linuxilla tehdään rahaa.

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset

Julkaise syötteitä